polikistik over sendromu adet sancısı Options

Dış gebelik, onu normal bir rahim içi gebelikten ayıran bir dizi belirtiyle karakterize edilir. Bir kadın ilk olarak karnının alt kısmında ağrı ve çeşitli hormonal değişikliklerin neden olduğu düzensiz rahim kanaması yaşayabilir.

Son yılarda lawnımcı üreme teknikleri ile gebelik oranında artworkış, cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması, geçirilmiş pelvik inflamatuar hastalık, ileri yaşlarda gebelik isteminin artması ve daha erken tanı konulmasıyla sıklık artmıştır.  

Dış gebelik, birçAlright kadının yaşayabileceği bir durumdur. Bu durum, gebelik sırasında döllenmiş yumurtanın rahim yerine fallop tüplerinde veya başka bir yerde gelişmesi anlamına gelir.

Dış gebelik hikayesi olan kişilerin, tekrarlama riskinden dolayı bir daha gebe kalırlarsa hemen doktora başvurmaları önerilir. Ayrıca Beta HCG ve ultrason takiplerinin de titizlikle yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri önem taşır.

En doğrusu; bir daha adet gecikmesi yaşadvertığında Helloç vakit kaybetmeden HCG değerlerine baktırıp, iki günde bir sağlıklı bir şekilde yükselip yükselmediğini takip etmek ve ultrasonla görülebilecek aşamaya gelince de rahim içine yerleştiğini teyit etmek.

Eğer tüpler patlarsa kan karın boşluğuna ilerler ve yoğun ağrı oluşturur. Oluşan ağrılar pelvis bölgesinde hissedilirken bazı durumlarda ise omuz ve boyuna kadar ilerleyebilir. Bu şikayetleri olan anne adaylarımız Helloç vakit kayıp etmeden en yakın sağlık kuruluşuna giderek gereken müdahaleleri yaptırmalıdır.

Dış gebelik sonrası hamilelik mümkün müdür? Eğer medikal tedavi uygulandıysa en az 3 ay beklemek gerekmektedir ancak daha kısa bir sürede hamile kalındığında bu mutlaka bebekte bir problem olacağı anlamına gelmez.

Doktor gebeye metotreksatı tek bir enjeksiyon olarak verir. Bu seçenek ameliyattan daha az invazivdir ancak doktorun HCG seviyesini izleyebilmesi için takip randevuları gerektirir.

Dış gebelik acil bir durum olarak bilinmektedir. Anne adayı için ciddi sağlık sorunlarının başlamasına neden olabilir. Dış gebelikte oluşan riskleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.

“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.

Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.

7 haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? 7 haftalık dış gebelik belirtileri arasında en yaygını karın ağrısıdır. Keskin, kramp benzeri bir acı şeklinde kendini gösteren ağrı alt karın ya da pelvik bölgede hissedilir. Vajinal kanama da sıklıkla rastlanan bir belirtidir. Bu kanama hafif leke şeklinde olabileceği gibi yoğun bir şekilde de gerçekleşebilir ve dış gebelik folik asit rengi kahverengiden kırmızıya kadar değişebilir.

Bu yüzden dış gebelik sıklıkla normal hamilelikle karıştırılan bir durumdur. Dış gebeliğin en çOkay görülen semptomları aşağıdaki gibidir:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *